Categorieën
未分類

Shinohara-vuurwerk

President: Shigeo Shinohara

 Shigeo Shinohara, de huidige eigenaar van Shinohara vuurwerk, raakte geïnteresseerd in vuurwerk na een ontmoeting met Tamon Aoki, die de bijnaam van de god van het vuurwerk heeft gekregen, en het zien van het vuurwerk dat hij heeft gemaakt. Toen Shigeo Aoki’s prachtig gekleurde vuurwerk en het kleurenschema van de kern zag, dacht hij: “De wereld van het vuurwerk ziet er ook interessant uit.
 Shigeo leerde hoe hij vuurwerk moest maken van Kazuo, een zachtaardige vuurwerkliefhebber, en Tamon Aoki, die volgens hem een vuurwerkmeester is. Hij zei dat Aoki hem tips gaf toen hij vele malen vast kwam te zitten.
 Shinohara Shigeo heeft nu twee jonge discipelen. Het is Naoya Fukuda en Junnosuke Iura. Na zijn studie in de V.S. was Fukuda gefascineerd door de aantrekkingskracht van vuurwerk en besloot hij zich bij Shinohara aan te sluiten. Na het ervaren van het maken van vuurwerk in Niigata, bestudeerde Iura vuurwerk wetenschappelijk aan het Ashikaga Institute of Technology. Later smeekte hij Shinohara om hem in de leer te laten gaan omdat hij vuurwerk onder de knie wilde krijgen. Shigeo zei: “Vuurwerk is alleen uniek als het 100% handgemaakt is. Ik wil jonge mensen opvoeden die een doel hebben om te maken,” zei hij, terwijl ze beiden streng worden gecoacht. Ze hadden het Shinohara-isme in zich door grondig te hameren in het maken van rompen en sterren, en beiden zeiden: “Vuurwerk maken, het is geweldig! Hij zei eensgezind. Shinohara koopt niets wat hij zelf kan maken, veel minder grootschalig vuurwerk of geïmporteerde ballen. Shigeo zei: “Efficiëntie is ook belangrijk, maar het is normaal voor ons om dingen te maken en te zeggen ‘wat is het punt’. Hij is er trots op dat hij al meer dan 40 jaar vuurwerk maakt, en hij wil doorgaan met het maken van vuurwerk als “levenslange vuurwerkmaker”. Hoe meer vuurwerk je maakt, hoe meer je de muur raakt. We zullen deze barrière overwinnen en een nog ideaalere vorm nastreven. Dit is Shigeo’s ideaal om vuurwerk te maken, zegt hij.
 Shigeo zegt dat het maken van vuurwerk “een hobby” is. Laten we wat plezier maken! Laten we spelen! Ik ben bezig met het maken van vuurwerk,” zegt hij tegen zichzelf. Hij zegt dat hij het grootste geluk voelt als het werk dat hij met hart en ziel doet de manier is waarop hij dat wil. Je zou kunnen zeggen dat Shigeo een dromer en een romanticus is.

Alle japan vuurwerk wedstrijd omagari hanabi
https://www.oomagari-hanabi.com/
Yatsushiro alle japanse vuurwerk wedstrijdon
http://www.kinasse-yatsushiro.jp/hanabi/
Akagawa-vuurwerk
https://akagawahanabi.com/
Joso kinugawa vuurwerk
https://joso-hanabi.jp/
Sinsyu ueda-vuurwerk
Nagano ebisukou-vuurwerk
http://www.nagano-cci.or.jp/ebisukou/
Suzaka-vuurwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *