Categorieën
未分類

Katakai-vuurwerk

Oprichting: 1980
President:Masanori Honda

 Katakai Fireworks Industry werd in 1980 opgericht door Yoshiharu Honda in het Katakai gebied, beroemd om zijn vuurwerk. Yoshiharu, oorspronkelijk een lokale wethouder, kreeg van de lokale Kurosaki rookwinkel in Katagai te horen dat er geen mannelijke opvolger was en dat de fabriek binnen vijf jaar moest worden verplaatst vanwege onvoldoende uitrusting als gevolg van de strengere regels voor de verwerking van buskruit. Na overleg met Yoshiharu besloot hij de totale productie van vuurwerk over te nemen en zei: “Katakai Hanabi, die al sinds Edo bestaat, kan niet worden gestaakt.
 Yoshiharu roept haar zoon Masanori, die voor een bedrijf in Osaka had gewerkt, terug en vertrouwt hem de opstart van een nieuwe fabriek toe. Masanori leert hoe hij vuurwerk moet maken van de ambachtslieden van de Kurosaki Smoke Shop en verdient de nationale certificering die nodig is voor een vuurwerkfabriek, waardoor hij zich omvormt van een kant-en-klare zakenman tot een manager van een vuurwerkbedrijf.
 President Masanori was acht jaar lang president van de Japan Smoke Association, vanaf 2003. In deze periode heeft het bedrijf zijn “veiligheidsmanagement” versterkt. Daarom hebben we in ons eigen bedrijf het juiste gedaan en veiligheidsmaatregelen genomen. Hij was vanaf 2012 ook vier jaar lang voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie van Ojiya. Hier, zegt hij, heeft hij opnieuw bevestigd dat “de welvaart van een bedrijf ligt in het blijven innoveren. Daarom zet het bedrijf zich in voor “constante hervorming” en “grondige veiligheid”.
 President Masanori en zijn zoon, Kazunori, blijven standvastig in hun toewijding aan de bedrijfsfilosofie van “constante innovatie”. De geest van Katakai Smoke Industry, die in minder dan 40 jaar sinds de oprichting grote vooruitgang heeft geboekt, is ingekapseld in deze filosofie.

Alle japanse vuurwerkwedstrijden omagari hanabi
https://www.oomagari-hanabi.com/
Kashiwazaki zeevuurwerk
https://www.city.kashiwazaki.lg.jp/kashiwazakihanabi/index.html
Katakai-festival
https://katakaimachi-enkakyokai.info/
Kanetsugu-festival
Sekihara-feest
http://www.nct9.ne.jp/sekiya/maturi.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *